Bästa redigeringsapparna för bilder

Visst skulle det vara härligt om man lyckades med precis varenda bild som man tog med mobilen? Att varje bild blev en så kallad proffsbild som inte behövde redigeras det minsta. Skönt hade det naturligtvis varit, men sanningen ser oftast annorlunda ut, även för den som är professionell fotograf.

Med den teknik vi har idag finns det nästan ingenting som du inte kan göra på din smartphone och det betyder att du även kommer ha möjlighet att redigera och ändra bilder om du önskar. Det finns mängder med olika applikationer som du kan använda dig av och där ett flertal faktiskt är helt kostnadsfria. Genom fotoredigeringsappar kan du få till de där perfekta bilderna på bara några minuter och sedan skriva ut dem med högkvalitativt skrivarpapper för att sätta i ram. Här listar vi vilka som regerar just nu!

VSCO

VSCO är en nedladdningsbar applikation till mobiltelefonen som lämpar sig riktigt bra för nybörjare. I appen kommer du bland annat att hitta olika funktioner, men du hittar också ett flertal filter som kan framhäva eller dämpa färgerna i en bild. Appen är enkel att använda sig av och fungerar på både telefon och surfplatta.

Snapseed

Snapseed är en applikation som är skapad av Google själv och vi kan säga att den verkligen lever upp till förväntningarna av en bra redigerare. Eftersom appen kan anses klurig att förstå sig på är den inte det bästa alternativet för nybörjaren, om du inte är väldigt ihärdig att lära dig den det vill säga. Lyckas du dock få kläm på den kan vi garantera att du kommer bli stormförtjust. Ta bort detaljer som förstör bilden, dra in eller dra ut, skärp bort eller lägg på filter.

A color story

Älskar du allt som har med färger att göra så är “A color story” den bästa applikationen för dig. Med hjälp av alla de filter, redigeringsverktyg och funktioner som finns kan du få alla dina bilder att sticka ut lite extra mycket. Välj mellan att ljusa upp, förstärka, göra färgerna mörkare eller byta färger helt. Allt är möjligt!