Dags att designa en logga – Detta ska du tänka på!

Loggor är något som majoriteten av alla myndigheter, organisationer och företag väljer att använda sig av. Med en logga blir det enklare att marknadsföra sin verksamhet och det blir också lättare för människor att känna igen. Vissa loggor är flera hundra år gamla och har aldrig ändrats genom årens lopp, men de flesta är troligtvis ganska nya och det är heller inte ovanligt att man byter ut den gamla loggan mot en ny, t.ex. om företaget expanderar eller byter ägare.

Att designa en logga på egen hand kan vara ganska svårt och därför väljer många att ta till professionell hjälp. Det finns många saker som man bör tänka på för att loggan ska bli riktigt bra. Ett exempel är storleken. Loggan ska kunna fungera både som stor och liten beroende på var den ska sitta. Här nedan kommer vi att lista några riktigt bra knep som du bör ha i åtanke när du ska designa din logga. Om du vill att det ska gå så smärtfritt som möjligt rekommenderar vi att testa logotyp design för företag online! Det är snabbt, enkelt och pricksäkert.

Bästa tipsen när du ska designa en logga

Vad är det då som man ska tänka på och är det många saker att hålla reda på samtidigt? Ja, kanske, men med hjälp av vår lista blir det åtminstone lite enklare.

  • Se till att du använder dig av ett bra och professionellt program online
  • Undvik att använda fler än två olika typsnitt för att det inte ska se rörigt ut
  • Se till att texten är läsbar och inte för liten. Testa olika storlekar för att se vad som blir bäst
  • Loggan ska kunna fungera lika bra på ljusa som på mörka bakgrunder
  • Använd dig inte av fotografier
  • Tänk utanför boxen och försök att inte följa trender eller kopiera andra loggor
  • Loggan bör sända ett budskap som kan förstås av alla
  • Se till att färgkombinationen är bra och att du inte använder dig av fler än 2-3 färger
  • Undvik övertoningar

Många av dessa punkter kan kännas väldigt självklara för den som arbetar med grafik och design av loggor, men om man är ny inom ämnet är det bra att ha lite extra stöd. Även för den mest erfarne kan det vara lätt att missa viktiga saker som annars är uppenbara, t.ex. för att man arbetar under stor press och stress.

Välj en logga som du gillar

Att byta logga hela tiden är inte att rekommendera. Att göra det någon gång ibland är dock helt okej, men om du ändrar för ofta kommer loggan aldrig att få en så stor koppling till din verksamhet som du troligtvis vill att den ska ha. Se därför till att du väljer eller skapar en logga som du verkligen trivs med och som du vill använda dig av länge.