Överför ljud och bild från mobil till dator med Bluetooth

Bluetooth (eller Blåtand på svenska) är en god vän i många situationer. Det trådlösa systemet underlättar för många i vardagen, både när det gäller att lyssna på saker eller överföra saker. Om du är ute efter en smart genväg för att föra över ljud och bild där du slipper krångel med sladdar så är Bluetooth något för dig.

Vad är Bluetooth?

Bluetooth skapades faktiskt av en svensk, och namnet kommer ifrån en dansk viking, Harald Blåtand. 1999 kom den första versionen av Bluetooth ut. Det grundläggande syftet med uppfinningen är att slippa sladdar. Du kan alltså använda exempelvis datormus och hörlurar utan trassliga sladdar. Sedan är det också så att du kan överföra ljudfiler och bilder med hjälp av Bluetooth, så du slipper leta upp den där gamla sladden som förmodligen ändå inte fungerar. Kom bara ihåg att avaktivera Bluetooth på din mobil när du är klar med användningen, för annars slukar den ditt batteri på nolltid!

Så överför du ljud och bild med hjälp av Bluetooth

För att överföra ljudfiler och bilder från din mobil till din dator med hjälp av Bluetooth gör du så här:

  • Gå in på Inställningar på din mobil, välj sedan Enheter och aktivera efter det Bluetooth.
  • Aktivera Bluetooth-läget på din dator.
  • Gå in på Din dator och sök upp din mobilenhet.
  • Gå in på Ljudfiler eller Ditt galleri och välj den ljudfil eller bild du vill överföra.
  • Se till att ljudfilen eller bilden har förts över till datorn.
  • Avaktivera Bluetooth på både mobilen och datorn.

Om du vill vara på den trygga sidan, så kan du gå in på Nordicbox.se och införskaffa en överföringssladd. Då har du två välfungerande metoder som fungerar som varandras skyddsnät. När du ändå är där kan du också införskaffa trådlösa högtalare och hörlurar! Då kan du överföra semesterbilderna samtidigt som du lyssnar på din favoritmusik.

Fördelar och nackdelar med Bluetooth-överföring

Den största fördelen med att överföra ljudfiler och bilder från mobil till dator med Bluetooth är att det inte krävs några sladdar. Innan Bluetooth blev ett etablerat system, så var det kört om din överföringssladd var trasig eller borta. Dessutom så sparar du pengar på att inte behöva införskaffa dyra sladdar.

En nackdel med Bluetooth är, som tidigare nämnt, att det är en riktig batterislukare för mobilen. Det är därför viktigt att du inte glömmer att avaktivera systemet när du är klar med din filöverföring. Men annars finns det inte många nackdelar med denna metod. Testa redan idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *